RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Öncelikle "Genel Perspektif" penceresindeki menüsünden "Adres Yönetimi" seçilir .
   Daha sonra " Firmalar " alt menüsüne çift tıklanır.
  Son olarak sağda açılan pencerenin üst kısmında bulanan ve yan tarafta gösterilen "Yeni" simgesine tıklanarak firma kaydı oluşturma işlemine başlanır.

Açılan Pencerede 5 sekme bulunmaktadır.
"Genel" ,  İlgili Kişiler", "Ticari", "Notlar" ve "Kategoriler"

BİRİNCİ SEKME "GENEL"

Öncelikle " Kod " alanının doldurulması gerekmektedir.

Kod: .......

 "Açıklama" alanı: Firmaların adlarının yazıldığı bölümdür.

Yetki Kodu:......

"Genel" grubunda doldurulması gereken 4 alan olacaktır.

1. ALAN : TELEFON NUMARALARI
Kaydını yapmaya hazırlandığınız firmanın "İş , Ev ve Cep telefon numaralarını " ayrıca " iş ve ev faks" numaralarını düzenleyebileceğiniz alandır.

2. ALAN : ERİŞİM BİLGİLERİ
Ekleyeceğiniz firmanın " e-posta, web adresi ve IM adreslerini " düzenleyebileceğiniz alandır.

3. ALAN : VERGİ BİLGİLERİ

  Firmaların vergi dairesi adını ve vergi numaralarını girebileceğiniz daha sonraki kayıtlarda ise vergi dairesi alanında size yardımcı olacak alandır.
  Vergi dairesinin yanında bulunan ve yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterilmiş olan simgeye tıkladığınızda açılan ekranda daha önceden kayıt ettiğiniz Vergi dairelerine kolayca ulaşabilir yada yeni simgesine tıklayarak vergi dairelerini ve bulundukları illerin bilgilerini kayıt edebilirsiniz.

4. ALAN : ADRESLER

Adresler alanı, firmalarınız mektup adresini, irtibat bürosunu, merkez adresini ve yerel şubelerinin adreslerini kayıt edip düzenleyebileceğiniz alandır. Yazışma adresiniz varsayılan olarak mektup adresi olarak görünür fakat siz firmalarınızın merkez, irtibat ya da yerel şubeleri ile daha sık haberleşiyorsanız varsayılan olarak bunlardan birini tercih edip değiştirebilirsiniz.
 
Adres ekleyeceğiniz alana direkt metin olarak yazım işlemi yapamazsınız. Adres kısmına tıkladığınız zaman karşınıza aşağıdaki akıllı ekran gelecektir
 Akıllı ekran size adres bilgilerini yazarken yardımcı olacaktır. Siz " il, ilçe, köy, mahalle " isimlerini yazarken yandaki resimde görüldüğü gibi size kolaylıklar sağlayacaktır.
Adres bilgilerini girip kaydet dediğiniz andan itibaren firmalarınızın " Genel " iletişim bilgi kısmını bitirmiş olursunuz.

 

İKİNCİ SEKME " İLGİLİ KİŞİLER "
Eklemiş olduğunuz firmada çalışan müdür, müdür yardımcısı, muhasebeci, sekreter vb. kişileri düzenleyebileceğiniz alandır.
" Rol Tanımı " alanından tanımlama yapabilirsiniz.

 

" İlgili Kişi "alanında yanda işaretlenmiş olan simgeye tıklanarak varsa daha önceden kayıt yapılmış kişi seçilebilir eğer yoksa aşağıda çıkan ekranın üst tarafında bulunan menüden "Yeni" seçeneği tıklanarak ilgili kişi bilgileri girilebilir.
 

 

ÜÇÜNCÜ SEKME "TİCARİ"

"Ticari " kısımda firmanın GLN numarası varsa ekleyebileceğiniz bir alan bulunmaktadır.

NOT: GLN Numarası (Global Location Number) olarak adlandırılır. GLN adı verilen yer numaraları, yerlerin, bilgi sistemlerindeki veritabanlarında tutulan tanımlayıcı bilgilerine erişmek için erişim anahtarı olarak kullanılırlar.
Firmanın "Kurumsal logosu"nu eklemek için pencerenin orta kısmında bulunan "Resim Seçili Değil" simgesine tıklanır  açılan pencereden kurumsal logonuzun kayıtlı olduğu klasör seçilir ve logo ekleme işlemi gerçekleştirilir.


DÖRDÜNCÜ SEKME" NOTLAR"

"Notlar" alanının olduğu bölüm serbest metin alanıdır. İstediğiniz bilgileri, notları bu bölüme yazabilir ve biçimlendirebilirsiniz.

1 numara ile gösterilen simgeye tıklayarak bağlantı ekleyebilirsiniz.
2 numara ile gösterilen simgeye tıklayarak tablo ekleyebilirsiniz.
3 numara ile gösterilen simgeye tıklayarak resim ekleyebilirsiniz.
4 numara ile gösterilen simgeye tıklayarak metin araması yapabilirsiniz.


BEŞİNCİ SEKME "KATEGORİLER"


Firma kaydı yaparken firmalarınıza daha kolay ulaşabilmeniz için kategorilere ayırabilirsiniz. Kategorilere ayırırken de firmalarınızı yapacağınız işlemlere ve bulundukları sektörlere göre ayırabilirsiniz. 

1- İşlem Kategorileri

İş yaptığınız firmalardaki müşterilerinizi işlem kategorilerine dahil etmek için "Listeden Ekle" ya da "Ağaçtan Ekle" düğmelerini kullanabilirsiniz.

"Listeden Ekle" düğmesine bastığınızda "İşlem Kategorileri Ekranı" açılacaktır.
Yeni kayıt yapacağınız için menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklamalısınız. Açılan "Yeni Kayıt ( İşlem Kategorisi ) ekranında oluşturacağınız kategorinin kodunu ve varsa açıklmasını yazmalısınız. Daha sonra "Kaydet" simgesine basarak işlemi tamamlayabilirisniz.
Hemen arkasından başka kategorilerde oluşturacaksanız ekranı kapatmadan üst menüde bulunan " Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur" simgesine tıklayarak ekranı kapatmadan istediğiniz sayıda kategori oluşturbilir ve kayıt edebilirsiniz.
Üst menüde bulunan "Seç"   simgesine tıkladığınızda seçili olan kayıt  kategoriler sekmesinde " İşlem Kategorileri" altına eklenmiş olur.

Değiştir  simgesine tıkladığınızda açılan "Güncelle" ekranından seçili olan işlem kategorisinin bilgilerini değiştirebilirsiniz.
"Listeden Ekle" düğmesine basıldığında açılan "İşlem Kategorileri" ekranında "Kod" ve "Açıklama" alanının altında bulunan sarı alan arama yapmanıza kolaylık sağlayacaktır. Aramalarınızı "Kod"lara yada yazmış olduğunuz açıklamalara göre yapabilirsiniz.

Firma adres kaydı oluşturma hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız
Vergi dairesi düzenleme hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız
İşlem kategorisi düzenleme hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız
Sektör Kategorisi düzenleme hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız

İlgili Konular

Üst Konular

Firmalar
Adres Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı