RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


İTS ( İlaç Takip Sistemi ) modülünü açabilmek için Yardım / Perspektifi Aç / İTS yolu izlenmelidir.

Perspektif Nasıl Açılır? Hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız


ITS modülünde yapılması gereken ilk işlemler "ITS Firmalarının" tanımlanması olmalıdır.

Firmalar tanımlamadan ürün yada ürün partleri oluşturulamaz.

ITS firmalarınıza "Üretici firmalarınızı, Dağıtıcı Firmalarınızı" v.b. kayıt edebilirsiniz.

Bunun için Tanımlar menüsünde bulunan "ITS Firmaları" çift tıklanarak kayıt listesi açılır  üstte bulunan menüden "Yeni" simgesine tıklanarak Yeni firma kaydı oluşturulmaya başlanır.

Açılan "Yeni Kayıt (ITS Firma Tanımı)" kartında Firmanın öncelikle Kodu ve ünvanı alanı doldurulmlıdır.

Sonrasında ise firmanın genel iletişim bilgileri , varsa ilgili kişileri ve rolleri, GLN numarası ve Kurumsal logosu eklenerek kayıt oluşturma işlemine devam edilir.


Menüde buunan "Onay" simgesinin aktif olması için Zorunlu alanlar doldurulduktan sonra Menüde kırmızı ile işaretlenmiş ve menüdeki ilk simge ve olan "Kaydet ve Güncellemeye Devam Et" simgesine tıklanır.

Onay Hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Yukarıdaki "Yeni Kayıt (ITS Firma Tanımı)" kartında bulunan 5 sekmeden biri olan "Genel" sekmesinde Firmaya ait genel iletişim bilgilerinin doldurulacağı alanlar yer almaktadır. Firmaya ait iş/ ev telefon ve faks numaları, e-posta, web adresi, mektup, merkez, irtibat bürosu, yerel şube adresleri ayrı ayrı olarak kayıt edilebilir. Herhangi bir alanı yanlış yada eksik doldurmanız durumunda ilgili alanın yanında simgesi çıkarak sizi uyaracaktır. Firmanın bağlı olduğu vergi dairesinin adını girmek için yanında bulunan simgeye tıklanır ve açılan "Vergi Daireleri" ekranından "Yeni" simgesine tıklanarak Vergi dairesinin kodu, adı ve bulunduğu il seçilerek kayıt işlemi tamamlanır.
Daha önceden girilen tanımlı bir vergi dairesi varsa simgesine tıklanmadan direkt vergi dairesinin adı yazılabilir. Kayıtlı vergi dairesinin adı yazılırken yardımcı bir pencere açılarak kullanıcılara kolaylık sağlanır.
Vergi daireleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Firmalara adres bilgisi ekleneceği zaman adres bilgisinin girileceği ilgili alanın yanındaki butona ( Mektup adresi, Merkez Adresi, İrtibat Bürosu, Yerel Şube ) tıklanır. Açılan " Adres Ekranından" firmanın bulunduğu il, ilçe, bölge/köy, mahalle alanları doldurularak firmanın adres bilgisi tanımlanır.
 
Açılan Adres Ekranında il, ilçe, bölge/köy, mahalle tanımlarını yapmak için ilgili alanın yanındaki boş yere ilin adı elle yazıalbilir. İlin adının ilk harfinin yazılmasından sonra kullanıcıya yardımcı bir ekran açılacaktır. ( soldaki ekran görüntüsü) İl tanımını bu ekrandan seçebilieceğiniz gibi yanında bulunan simgeye tıkladığınızda açılan "İller" ekranından da firmanın kayıtlı olduğu ili seçebilirsiniz.(Sağdaki ekran görüntüsü) Bu işlemleri İl, ilçe, bölge/ köy ve mahalle alanları için geçerlidir. Cadde ve sokak alanını elinizle serbest olarak doldurabilirsiniz. Posta kodu adres tanımı yapıldıktan sonra otomatik olarak gelecektir.

Firma Adres Kaydı Nasıl Eklenir? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
"İlgili Kişiler" sekmesinde Firmanızla ilgili kişileri ekleyebilir ve rol tanımlarını yapabilirsiniz. İlgili kişi eklemek için simgesine tıklanır ve açılan"İlgili Kişiler" ekranında firma ile ilgili olan kişi seçilir ve listeye eklenir. Firmayai stenildiği kadar ilgili kişi eklenbilir ve bu kişilerin sıralaması sağ sütunda bulunan simgeler kullanılarak değiştirilebilir. Eklenen ilgili kişinin öncesine yada sonrasına yeni bir kayıt eklemek için simgelerine tıklanır ve yeni ilgili kişi satırları oluşturulur.

İlgili Rolleri ile ilgili daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.
3. sekme olan "Ticari"de ise  Firmaya ait GLN numarası girilir ve varsa kurumsal logosu "Resim Seçili Değil" simgesinin üstüne tıklanarak bilgisayarda kayıtlı olduğu klasörden seçilerek eklenir.
Dördüncü sekme olan "Notlar"da ise kaydı yapılan firma ile ilgili not alınması gereken ek bilgilerin yazılabileceği serbest metin alanı bulunmaktadır. Metin alanına Tablo, resim  ekleyebilir, metinleriniz içerisinde kelime araması ve yazım denetimi yapabilirsiniz.
Kategoriler sekmesinde ise firmalarınızı sektör ve işlem kategorilerine dahil edebilirsiniz. İşlem kategorileri ile ilgili detaylı bilgi almak için Buraya, Sektör Kategorileri ile ilgili daha fazla bilgi almak için Buraya Tıklayınız.
İEGM Kullanıcı Adı : İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü tarafından kullanıcı adı
İEGM Şifresi :
Firmaya ait İTS ürünlerini buradan görebilir ve bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yeni ürün kaydı girmek için menüde bulunan ve kırmızı okla işaretlenen "Yeni" simgesine tıklanır. Genel ürün kaydı girmek için "Tanımlar" menüsünde bulunan "İTS" Ürünleri" menüsünün kullanılması önerilir.
Açılan "Yeni Kayıt ( ITS Ürün Tanımı )" ekranında bazı alanların yanında simgesi bulunmaktadır. Bu alanlar doldurulması zorunlu alanlardır. Yanlış doldurulması yada boş bırakılmasında kayıt işlemi gerçekleşmez. Öncelikle ürünün kodunun ve açıklamasının doldurulması gerekmektedir.
Ürünün barkod bilgileri girildikten sonra Ürün tipinin seçilmesi gerekmektedir. İlaç, Ara Ürün ve Beslenme olarak 3 tip bulunmaktadır.
Bildirim Tipi olarak ise İthal ya da Üretim seçilir.
Üretici firma seçimi  yanında bulunan simgesine tıklanarak açılan Firmalar listesinden seçilebildiği gibi kayıtlı firma ise firmanın adı elle yazılarakta doldurulabilir.

Kayıt etdilen firmaya ait ürünler kayıt edildiği için Dağıtıcı firma alanı pasiftir. Etiket tasarımı, ilgili firmanın kayıt edilen ürününe ait etiket tasarımı buradan seçilir. Etiket tasarımı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürünün raf ömrünü gün /hafta / ay / yıl olarak seçebilirsiniz.

Seri numarası şablonu : Seri Numarası ...

Ön ek  oluşturulan seri numarasının önüne istenilen bir ön ek eklenebilir. İstenilirse işlem yapılan günün tarihide seri numarasına eklenebilir.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde Seri numarasına hem Ön ek hem de tarih bilgisi eklenmiştir. Tarih Bilgisi Ekle seçeneği işaretlenirse o güne ait tarih bilgisi eklenir.
GS1 Kodu : GS1 (Global Standards One-Dünyada Tek Standart Birliği), başta tanımlayıcılar olmak üzere, bir çok konuda "dünyada tek standart" belirlemeyi amaçlayan bir kuruluştur. Merkezi Brüksel'dir. GS1, firmalar, dernekler ve kamu otoritelerinden katılımcılarla düzenlediği oturumlarda bir konuyu inceleyip ve orada oluşan kanaate göre karar alan uluslar arası bir organizasyondur. Dünyadaki birçok organizasyon ile ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yürütür. Barcodes, eCom, GDSN, EPCGlobal gibi servisleri ve çözümleri bulunmaktadır. Bu projeler yine her ülkenin, her firmanın kendi ihtiyaçlarına göre kullanabileceği standartlar belirler. Genel olarak, organizasyonun www.gs1.org web sitesinden bilgi alınabilir. Ülkemizde de GS1 TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından temsil edilmektedir. GS1 Türkçe sitesi: http://www.gs1tr.org/ veya http://gs1.tobb.org.tr ‘dir.


GTIN Numarası : (Global Trade Identification Number, Küresel Ticari Tanımlama Numarası) : Ülkemizde "barkod numarası" olarak bilinen, ticari ürünlerin tanımlanması için kullanılan numaradır. Ülkemizde GTIN numarası ürünlerde 13 hane olarak kullanılmaktadır. Ancak karekod uyumu kapsamında yapılan değişiklikle ilaç üzerindeki karekod içerisinde GTIN numaraları başlarına "0" getirilerek 14 hane olarak kullanılmaktadır.

Lot/Parti Numarası : Üretimde, bir partinin diğer partilerden ayırt edilmesi için kullanılan numaradır. Beşeri Tıbbi ürünlerde eskiden "Seri Numarası" olarak kullanılan numara, yeni sistemde "Parti Numarası" olarak ifade edilmektedir. Parti Numarası değişken uzunlukta olup en fazla 20 karakter uzunluğundadır, karekod içinde 10 Uygulama Tanımlayıcısı ile gösterilir.
Gönderiler sekmesinde firmanın diğer firma yada kişilere gönderdiği Mektup / Kısa mesaj / Basılı Gönderi v.b gönderilerin listelendiği bölümdür. Gönderilerin Tipini, gönderi tarihini gönderinin durumunu ( kuyrukta, taslak, gönderimiş v.b.) listeleyebilip, filtreleyebilirsiniz.
Kaydet ve güncellemeye devam et : Herhangi bir yerde kayıt işlemi yaparken zorunlu alanlar doldurulduktan sonra bilgileriniz kayıt etmenizi ve ekran kapanmadan üstünde hala güncelleme yapabilmenizi sağlar.Eğer kaydet simgesine tıklarsanız ekranınız kapanır ve güncelleme yapmak için kaydınızın ekranını yeniden açmaız gerekir.
Kaydet ve Yeni Kayıt Oluştur : Kaydını yaptığınız işlemi kayıt eder ve yeni bir kayıt oluşturmanız için boş bir ekran açar.

Seçili Kaydı Sil : Ekranı açık olan kaydı silmekiçin kullanılır.

Onay : Açık olan ekranın onay duurmunun değiştirilmesi için kullanılır.
Önceki Kayıt : Eklenmiş olan başka kayıtlar varsa kendinden önceki kayıta ekranı kapatmadan geçiş yapmanızı sağlar.
Sonraki Kayıt: Eklenmiş olan başka kayıtlar varsa kendinden sonraki kayıta ekranı kapatmadan geçiş yapmanızı sağlar.
Kayıtlarınız arasında gelişmiş filtreleme özelliğini kullarak bazı bilgilere kolay ulaşmanızı sağlar. Filtrelere hakkında geniş bilgi almak için Tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

İts Firma Tanımı
Tanımlar
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı