RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Doktor ünvanı, doktor kaydı yaparken doldurulması zorunlu alandır. Doktor ünvaı eklemek için 2 yöntem vardır;

1- Genel Perspektif / Biem / Tanımlar / Doktor Ünvanları yolu izlenmelidir.

Doktor Ünvanlarına çift tıklanarak "Doktor Ünvanları" listeleme ekranı açılır ve menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanarak yeni doktor ünvan kaydı oluşturulmaya başlanır.

Yeni Kayıt Doktor Ünvanı ekranıda oluşturacağınız ünvana ait kod ve açıklaması yazılarak kayıt işlemi tamamlanır. Örn: Kod : Dr  Açıklama: Doktor

Kayıt Durumu "Kullanımdışı" yada "Bloke Edilmiş" olarak değiştirilmişse kayıt durumu değiştirilmiş kayıtlar sadece bu listeleme ekranında görünürler. Aşağıda analtılan 2. yöntemle açılan liste ekranında filtrelenmiş kayıtlar yani sadece "Kullanımda" olanlar listelenir.

2- Yeni Doktor Kaydı oluşturuken doldurulması gereken bazı zorunlu alanlar vardı. Bu zorunlu alanlar yanlarındaki simge ile belirtilmiştir. Doktor Ünvanı doldurulması zorunlu alandır. Bu alan boş bırakılırsa ya da yanlış doldurulsa kayıt işlemi doğru bilgi yazılana kadar gerçekleşmez. Yeni Ünvan kaydı oluşturmak için, "Ünvanı" alanı sonunda bulunan simgesine tıklanır.
Açılan "Doktor Ünvanları" listeleme ekranında daha önceden oluşturulmuştur kayıtlar varsa ünvanı seçildikten sonra menüde bulunan "Seç" simgesine de tıklanarak seçilen ünvan tanımı ilgli doktorun ünvanı alanına eklenir.

Yeni bir ünvan eklenmek istenirse menüde bulunan simgesine tıklanır.
Açılan " Yeni Kayıt (Doktor Ünvanı)" ekranında kod alanı doldurulmak zorundadır. Açıklama alanı boş bırakılabilir ama yazılması tavsiye edilir. Ünvanın kayıt durumu seçimi yine bu ekrandan yapılabilir. Menüde bulunan "Onay" simgesinin aktif hale gelmesi için "Kod" alanı yazıldıktan sona "Kaydet ve güncellmeye devam et" butonua tıklanmalıdır yada ilgili alanlar doldurulduktan sonra ekran kapatılıp tekrar açılmalıdır.

Yeni doktor Kaydı nasıl yapılır? hakkında detyalı bilgi için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Doktor Kayıtları
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı