RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Yeni hastane kaydı tanımlamak ve Doktorların çalıştıkları hastanelerin kaydını girmek için Genel perspektif / Biem / Hastane menüsü seçilir.
Açılan "Yeni Kayıt ( Hastane )" ekranında bulunan simgeli alanlar doldurulması zorunlu alanlardır. Bu alanlardan herhangi biri yanlış doldurulursa yada boş bırakılırsa kayıt işlemi gerçekleşmez.
Bulunduğu il alanının sonundaki simgeye tıklandığında "İl tanımları" ekranı açılacaktır.
Açılan "İller" ekranından hastanenin bulunduğu ili seçebilirsiniz. İller ekranını açmadan da hastanenin bulunduğu şehii direkt yazarakta il tanımını girebilirsiniz. Şehirin adını yazarken size yardımcı bir ekran açılacak ve kolaylık sağlayacaktır.
IMS Kodunu tanımlamak için de sonunda bulunan simgesine tıklanır ve açılan ekrandaki menüden "yeni" seçielerek IMS kodu ve açıklaması tanımlanıp kayıt edilebilir.
Hastane Tipine yeni tanımlar eklemek de diğer alanlardaki gibidir. Hastane tipi alanının sonundaki simge tıklandığında açılan "Hastane Tipleri" ekranında bulunan menüden "Yeni" seçildiği zaman açılacak olan "Yeni Kayıt (Hastane Tipleri) " ekranında Kod ve açıklama alanları doldurularak kayıt işlemi gerçekleştirilebilir.

Hastane tipi nasıl oluşurulur? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İhtisas Hastanesi, Bakılan Hastalar, İhale şekli, İhale alım şekli ve İhale alım zamanı alanları ile ilgili seçim için yanlarında bulunan simgesine tıklanmalıdır. Açılan seçeneklerden uygun olan seçilerek bir sonraki sekmeye geçilebilir.
Kaydı girilmeye başlanan Hastanenin tüm iletişim bilgilerinin tutulacağı alandır. Hastane ile ilgili adres, telefon, faks, e- posta web adresi bilgileri burada saklanır ve değiştirilebilir.

Hastane ile ilgili ilgili kişilerin tanımlanacağı alandır. Başhekim, Doktor, hemşire, klinik şefi, vb. kişiler burada tanımlanır ve rol tanımı verilir. İlgili kişi alanının sonundaki alana tıklayıp "İlgili Kişiler" listenize ulaşabileceğiniz gibi elinizle de ilgili kişi isimlerini girebilirsiniz.

Hastanenin GLN numarasını ve kurumsal logosunu "Ticari" sekmesinden ekleyebilirsiniz. Firmanın kurumsal logosunu eklemek için Kurum kogosu altında bulunan "Resim seçili değil" resminin üstüne tıklanır ve resim bilgisayarınızda hangi klasörde ise seçilir.
Hastane ile ilgili girilmesi gereken ek bilgiler varsa notlar alanı kullanılabilir. Bu alana tablo ve resim ekleyebilir, yazdığınız metinler içerisinde kelime araması yapabilir, metinlerinizi biçimlendirebilrsiniz.
Kategoriler kişi, firma ya da dosyalarınız arasında arama yada filtreleme yaparken kullancılara yardımcı olacak önemli alanlardan birisidir .Kategorilerinizi yada butonlarına tıklayarak seçebilir yada yeni kayıtlar oluşturabilirsiniz.

İşlem kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya, Sektör kategorileri hakkında daha detaylı bilgi için buraya tıklayınız.
Hastane kaydını yaptıktan sonra yada kaydı yaparken "Kaydet ve Güncellemeye Devam Et" simgesine tıklandığında ekrana yeni bir sekme daha eklenecektir. Eklenen sekmenin adı "Klinikler"dir.
Hastaneye bağlı kliniklerin listesini ve klinik şeflerini tanımlamak için bu sekme kullanılır.Menüde bulunan "Yeni" sekmesine tıklandığında yeni bir klinik tanımı yapılmaya başlanmış olunur.
Burada yine doldurulması zorunlu alanlar yer almaktadır.
Klinik adı ve Klinik tipi doldurulması zorunlu alanlardır. Hastane alanı pasif durumdadır çünkü o hastane içinde işlem yaptığınız için değiştirme şansınız yoktur. Kliğini hangi hastane kaydı altına açacaksınız o kayıt seçilmelidir.
Klinik şefi tanımlamak için satırım sonunda bulunan simgesi tıklanır ve Doktorlar ekranı açılır.

Doktorlar menüsünde tanımladığınız doktorlar buarada listelenir. Menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanırsa Doktorlar menüsünde bulunan kayıt ekranı gelecektir. Bu konudaki detaylı bilgi için tıklayınız
Yeni klinik tipi kaydı yapmak için satırın sonundaki simge tıklanır ve açılan menüden "Yeni" simgesine tıklanarak klinik tipinin kod ve açıklaması yazılarak kayıtedilir. Aynı işlemler Anabilim dalı ve poliklinik alanları içinde geçerlidir.

Klinik kaydı nasıl oluşturulur? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Klinik Tipi  nasıl oluşturulur? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Anabilim Dalı nasıl oluşturulur? hakkındadetaylı bilgi almak için tıklayınız.

Klinik şefi ( doktor) kaydı  nasıl oluşturulur? hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Hastane Kayıtları
Tıbbı Satış Otomasyonu
 
©2009-Yasal Uyarı