RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


İTS ( İlaç Takip Sistemi ) modülünü açabilmek için Yardım / Perspektifi Aç / İTS yolu izlenmelidir.

ITS modülünde ITS Firmaları tanımlandıktan sonra sıra ürünlerin tanımlanmasında.

Ürünler tanımlamadan "Ürün Partileri" yada "Etiket Tasarımları" oluşturulamaz.

Ürün tanımlamak için "İTS Ürünleri" butonuna çift tıklanarak kayıt listesi açılır. Açılan ekranda üst menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanarak ürün kaydı yapılmaya başlanabilir.

Ürün kaydında gerekli olan bilgiler;

Ürün Barkodu , Üretici ve dağıtıcı firma adı, Etiket tasarımı, Ürünün Raf Ömrüdür.

Açılan "Yeni Kayıt ( ITS Ürün Tanımı )" ekranında bazı alanların yanında simgesi bulunmaktadır. Bu alanlar doldurulması zorunlu alanlardır. Yanlış doldurulması yada boş bırakılmasında kayıt işlemi gerçekleşmez. Öncelikle ürünün kodunun ve açıklamasının doldurulması gerekmektedir.
Ürünün barkod bilgileri girildikten sonra Ürün tipinin seçilmesi gerekmektedir. İlaç, Ara Ürün ve Beslenme olarak 3 tip bulunmaktadır.

Bildirim Tipi olarak ise İthal ya da Üretim seçilir.
Üretici firma seçimi  yanında bulunan simgesine tıklanarak açılan Firmalar listesinden seçilebildiği gibi kayıtlı firma ise firmanın adı elle yazılarakta doldurulabilir.

Kayıt etdilen firmaya ait ürünler kayıt edildiği için Dağıtıcı firma alanı pasiftir. Etiket tasarımı, ilgili firmanın kayıt edilen ürününe ait etiket tasarımı buradan seçilir. Etiket tasarımı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürünün raf ömrünü gün /hafta / ay / yıl olarak seçebilirsiniz.

Seri numarası şablonu : Seri Numarası ...

Ön ek  oluşturulan seri numarasının önüne istenilen bir ön ek eklenebilir. İstenilirse işlem yapılan günün tarihide seri numarasına eklenebilir.


Yukarıdaki ekran görüntüsünde Seri numarasına hem Ön ek hem de tarih bilgisi eklenmiştir. Tarih bilgisi ekle seçeneği işaretlenirse işlem yapılan o günkü tarih geçerli olur. önceki yada sonraki günnlerin tarihi ile değiştirilemez.
GS1 Kodu : GS1 (Global Standards One-Dünyada Tek Standart Birliği), başta tanımlayıcılar olmak üzere, bir çok konuda "dünyada tek standart" belirlemeyi amaçlayan bir kuruluştur. Merkezi Brüksel'dir. GS1, firmalar, dernekler ve kamu otoritelerinden katılımcılarla düzenlediği oturumlarda bir konuyu inceleyip ve orada oluşan kanaate göre karar alan uluslar arası bir organizasyondur. Dünyadaki birçok organizasyon ile ilişkiler kurar, ortak çalışmalar yürütür. Barcodes, eCom, GDSN, EPCGlobal gibi servisleri ve çözümleri bulunmaktadır. Bu projeler yine her ülkenin, her firmanın kendi ihtiyaçlarına göre kullanabileceği standartlar belirler. Genel olarak, organizasyonun www.gs1.org web sitesinden bilgi alınabilir. Ülkemizde de GS1 TOBB(Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından temsil edilmektedir. GS1 Türkçe sitesi: http://www.gs1tr.org/ veya http://gs1.tobb.org.tr ‘dir.

GTIN Numarası : (Global Trade Identification Number, Küresel Ticari Tanımlama Numarası) : Ülkemizde "barkod numarası" olarak bilinen, ticari ürünlerin tanımlanması için kullanılan numaradır. Ülkemizde GTIN numarası ürünlerde 13 hane olarak kullanılmaktadır. Ancak karekod uyumu kapsamında yapılan değişiklikle ilaç üzerindeki karekod içerisinde GTIN numaraları başlarına "0" getirilerek 14 hane olarak kullanılmaktadır.

Lot/Parti Numarası : Üretimde, bir partinin diğer partilerden ayırt edilmesi için kullanılan numaradır. Beşeri Tıbbi ürünlerde eskiden "Seri Numarası" olarak kullanılan numara, yeni sistemde "Parti Numarası" olarak ifade edilmektedir. Parti Numarası değişken uzunlukta olup en fazla 20 karakter uzunluğundadır, karekod içinde 10 Uygulama Tanımlayıcısı ile gösterilir.

İlgili Konular

Üst Konular

İTS Ürünleri
Tanımlar
İTS
 
©2009-Yasal Uyarı