RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Dosya Kategorileri, Orkestra içerisindeki belgelerin daha düzenli dosyalar halinde tutulmasında önemli rol üstlenir. "Dosya Kategorisi" listeleme ekranını görüntülemek için;

"Dosyalama Sisteminde" iken ilgili dosya yada dizin seçildikten sonra sağ tıklanır ve açılan seçeneklerden "Özellikler" komutu seçilir.

Dosya/dizin özellikleri kartında bulunan "Kategoriler" sekmesine tıklanarak "Dosya Kategorileri" alanı altında bulunan "Listeden Ekle" ya da "Ağaçtan Ekle" butonlarına tıklanır.
"Ağaçtan Ekle" butonuna basıldığında açılan listeleme ekranı ile "Listeden Ekle" butonuna basıldığında açılan listeleme ekranı görüntü olarak bazı farklılar içerir. İçeriklerinde herhangi bir değişiklik yoktur."Ağaçtan Ekle" listeleme ekranında kategoriler ağaç yapısında oluşturulur. Yeni kayıt oluşturma ve seçme sırasında kullanıcılara daha kolaylık sağlar.

Yukarıdaki ana kategoriler Fatura, İhale, İhracat, İthalat,Pazarlama ve Satıştır. Bu ana kategoriler altına istenilen sayıda alt kategori eklenebilir. Aranan belgeler oluşturulan ağaç yapısında daha  kolay bulunabilir.
"Listeden Ekle" listeleme ekranında ise ağaç yapısında oluşturulan tüm ana ve alt kategoriler ayrı ayrı olarak gösterilir. Örneğin Ağaç yapısında "Fatura" ana kategorisi altında 2006, 2007, 2008, 2009 faturaları alt kategori olarak gösterilirken burada ise birbirinden bağımsız liste halinde gösterilmektedir.

Dosya Kategorisi nasıl eklenir? hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İlgili Konular

Üst Konular

Kategoriler
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı