RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Orkestra'da "Dosya Sunucusu" perspektifinde dosya yüklemek için 2 yöntem vardır.

1- Kopyala / Yapıştır - Copy / Paste

Bilgisayarınızda kayıtlı olan herhangi bir belgeyi ya da klasörü Orkestra içerisine atmak için;

İstenilen belge ya da klasör seçilip fare ile sağ tıklandığında açılan seçeneklerden "Kopyala / Copy" komutu seçilir.

Daha sonra belge yada klasör Orkestra içerisine hangi dizine taşımak isteniliyorsa o dizine gidilir ve "Dosya Listesi" alanında boş bir yere fare ile sağ tıklanıp "Yapıştır / Paste" komutu seçildiğinde bilgisayarınızdan Orkestra içerisine belgelerinizi başarı ile taşımış olur.
Yukarıda anlatılan " Kopyala/ Yapıştır - Copy/Paste" işlemlerini daha hızlı olarak klavyeden de yapabilirsiniz.

Kopyala / Copy klavye kısayolu " Ctrl+C " , Yapıştır/ Paste klavye kısayolu ise " Ctrl+V " dir.

2- Dizini Sunucuya Yükle

Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosya yada klasörlerinizi "Perspektif Menüsünde" bulunan " Dizini Sunucuya Yükle" düğmesine tıklayarakta Orkestra içerisine aktarabilirsiniz.

" Dizini Sunucuya Yükle" düğmesine tıkladığınızda "Dizin Yükleme" ekranı açılacaktır. "Dizin Adı" alanının sonunda bulunan simgesine tıkladığınızda karşınıza "Dizin Seçiniz" ekranı gelecektir.

Hangi klasörleri yüklemek istiyorsanız bulunduğu yeri seçerek   simgesine tıklanır. Yüklemiş olduğunuz klasörü isterseniz başlangıç dizini olarak isterseniz de alt dizin olarak kaydedebilirsiniz. "Dizin Yükleme" ekranında simgesine tıklayarak klasörünüzü Orkestra içerisine kayıt etmiş olursunuz.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde de gördüğü gibi "2005" adlı klasör belirlediğimiz "Firma2" alt dizinine yeni alt dizin olarak eklendi.
"Dizini Sunucuya Yükle" komutu ile tek dosyaları değil klasör halindeki dosyaları Orkestra içerisine kayıt edebilirsiniz.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Dosyalar
Dosyalama Sistemi
 
©2009-Yasal Uyarı