RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


Genel Perspektif perspektifinde daha önceden de bulunan kolon uyarlama özelliği artık daha kullanışlı hale geldi. Kişinin kendi kullanım alanına göre uyarladığı kolanlar artık düzeneldiği şekilde kayıt edilmekte ve ihtiyaçlarına göre yeniden düzenleyip kayıt edebilmektedir. Programdan çıkış yapılıp tekrar giriş yapıldığında  kolonlar uyarlandığı haliyle tekrar kullanıcıya gelmektedir.

Kolon uyarlasması yapmak için ilgili listeleme ekranında bulunan kolonlar üstüne sağ tıklanıp açılan seçeneklerden "Uyarla" komutu seçilmelidir.
Açılan " Kayıt Listesini Uyarla" ekranında bulunan " Veri Sütunları" sekmesinde listenizde görüntülenmesini istediğiniz verileri  ekle butonuna basarak alanınıza ekledikten sonra "Tamam" butonuna tıklayarak kayıt edebilirsiniz.
Sol taraftaki sütun listenizde görüntülenmesini istediğiniz ek verilerin olduğu bölümdür. İstediğiniz verileri seçip "Ekle" butonuna tıkladıktan sonra sağ taraftaki sütuna ekleyerek listenizde görünür veri olmasını sağlayabilirsiniz.
Listenizden herhangi bir kolonu çıkartmak isterseniz ilgili veriyi seçip "Çıkar" butonuna tıklayarak sol taraftaki sütuna alıp listenizde görünmez olmasını sağlayabilirsiniz.

Veri Filtreleme Sekmesi

Tüm Kayıt listeleme alanlarında bulunan kolanları uyarlayabilir ve veri filtreleme ekleyebilirsiniz. Veri Filtreleme Kolon uyarlama seçeneği altında bulunmaktadır. Örneğin için gerekli olan kayıtlar, firma kayıt listesi alanında  bulunan ecza depoları ise, Her seferinde ecza depolarını filtrelemek yerine veri filtresine ecza depoları adı altında bir filtre tanımı eklerseniz ve kayıt ederseniz. Siz her firma listesini açtığınızda listeniz filtrelediğiniz şekilde açılır. Kayıt listenize Filtre eklemek isterseniz satır sonunda bulunan simgeye tıkladığınızda yüklenmiş filtre tanımlarınız açılır. Yeni filtre tanımı yüklemek için Kayıt listesi altında bulunan simgesine tıklayıp gerekli filtre tanımı yapıldıktan sonra simgesine tıklanır ve kayıt edilir. Burada kayıt ettiğiniz tüm filtre tanımları veri filtrelemede bulunan "Kayıt Listesi" ve " Seçim Listesi" alanlarında listelenecektir.

 

İlgili Konular

Üst Konular

Genel Kullanım
 
©2009-Yasal Uyarı