RESİMLERİ TAM OLARAK GÖRÜNTÜLEYEBİLMENİZ İÇİN GİRİŞ YAPMANIZ GEREKLİDİR.


İl/ İlçe/ Köy-Bölge / Mahalle Tanımları Orkestra içinde bulunan geniş adres bilgi sistemidir. İllerin, ilçelerin, köy ve mahallelerin koordinatlarına, posta kodlarına, illerin  plaka ve telefon kodlarına ulaşabileceğiz sistemdir.
Orkestra içerisinde İl tanımlarına ulaşabilmek için;
Genel Perspektif - Adres Yönetimi - İl tanımları yolunu izlemeniz gerekmektedir.

Yukarıdaki "İller" listeleme ekranında  bulunan kolonlarda illerin adı, plaka, telefon ve posta kodları yer almaktadır. Yeni il kaydı oluşturmak için öncelikle menüde bulunan "Yeni" simgesine tıklanmalıdır.
Kayıt edilecek ilin plaka kodu, adı, telefon ve posta kodu yazıldıktan sonra Coğrafi bölgesinin belirlenmesi için ilgili alanın sonundaki simgeye tıklanarak açılan listeden ilin coğrafi bölgesi seçilebilir. Bölge Oluşturma hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

İl/ İlçe/ Köy-Bölge/ Mahalle tanımları ekranlarında bulunan google maps sayesinde ilgili yerleri google maps üzerinde tanımlayabilir ve koordinatlarını görebilirsiniz. Oluşturulan ilin google maps içinde görüntülenmesi için koordinatlarının doğru tanımlanması gerekmektedir.

İlgili ilin Koordinatlar bölümündeki enlem ve boylamlarını biliyorsanız değerleri girip harita üstünde otomatik gösterilmesini sağlayabilir yada haritayı açıp üstünde işaretleme yapıp enlem ve boylam değerlerinin otomatik girilmesini sağlayabilirsiniz
Google map üstünde aradığınız yeri sağ üstte bulunan  Harita, Uydu ya da karma seçeneklerini kullanarak farklı biçimlerde görüntüleyebilirsiniz.
Üstteki Görüntü Adana ilinin uydudan  görüntülenmiş biçimidir. Menüdeki Simgeler ;

Harita üstünde aradığınız yeri doğru işaretlemişseniz koordinatların kayıt edilmesi için " Koordinatları kabul et ve pencereyi kapat " simgesi kullanılır.

Bulunduğunuz sayfanın yeniden yüklenmesi için  sayfayı yeniden yükle simgesi kullanılmalıdır.

Google'da yer olarak arama yapmak için simgesi kullanılır.

İlgili Konular

Üst Konular

İl Tanımları
Adres Yönetimi
 
©2009-Yasal Uyarı